Okurkový salát s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 šálek Majonéza
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 2562 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 250.8 mg
  • Draslík 566.1 mg
  • Vláknina 8280 mg
  • Vitamín A 8280 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku omyjeme a nakrouháme, přidáme ocet, olej a necháme chvíli stát.

  • 2

    Potom okolo okurky upravíme dokola majonézu smíchanou s nakrájenou kyselou okurkou a cibulkou. Bílky z uvařených vajec nakrájíme na malé kostičky a sypeme je kolem majonézy.

  • 3

    Nakonec prolisujeme vařené žloutky, smícháme je s petrželkou a nasypeme na povrch pokrmu.

Komentáře k receptu