Okurkový salát s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 65 g
- Sodík 2562 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 250.8 mg
- Draslík 566.1 mg
- Vláknina 8280 mg
- Vitamín A 8280 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku omyjeme a nakrouháme, přidáme ocet, olej a necháme chvíli stát.
-
2
Potom okolo okurky upravíme dokola majonézu smíchanou s nakrájenou kyselou okurkou a cibulkou. Bílky z uvařených vajec nakrájíme na malé kostičky a sypeme je kolem majonézy.
-
3
Nakonec prolisujeme vařené žloutky, smícháme je s petrželkou a nasypeme na povrch pokrmu.