Kořeněný okurkový salát
Suroviny
- 120 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 2 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 568.9 mg
- Vláknina 5237.1 mg
- Vitamín A 5237.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku nastrouháme, osolíme a necháme cca 60 minut odpočinout. Jogurt rozšleháme a vmícháme do něj nadrobno nasekané feferony. Z okurky poté vymačkáme vodu a přidáme ji do jogurtu.
-
2
Dochutíme solí, posypeme kořením a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.