Salát cuketový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 680 g Cuketa
  • 115 g Ořechy lískové
  • 170 g Řeřicha
  • 85 g Sýr Feta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 520.3 mg
  • Vláknina 6294.8 mg
  • Vitamín A 6294.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety nastrouháme na proužky. Potom v misce smícháme slunečnicový olej, olej z vlašských ořechů a vinný ocet, dochutíme solí a pepřem. Do takto připraveného dresinku vložíme polovinu z nastrouhaných cuketových proužků, zamícháme a marinujeme.

  • 2

    Na pánev nalijeme slunečnicový olej a zbytek cuketových proužků smažíme přibližně dvě minuty, následně sundáme z plotny a okořeníme solí a pepřem.

  • 3

    Hrubě nasekáme lískové oříšky a během dvou minut je na suché pánvičce opražíme.

  • 4

    Na talíř naklademe řeřichu a na ni vrstvu marinovaných cuket. Zasypeme polovinou celkového množství opražených oříšků a nadrobeným sýrem feta. Pak dáme vrstvu smažených cuket, nasypeme druhou polovinu oříšků a zakápneme marinádou.

Komentáře k receptu