Salát cuketový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 520.3 mg
- Vláknina 6294.8 mg
- Vitamín A 6294.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety nastrouháme na proužky. Potom v misce smícháme slunečnicový olej, olej z vlašských ořechů a vinný ocet, dochutíme solí a pepřem. Do takto připraveného dresinku vložíme polovinu z nastrouhaných cuketových proužků, zamícháme a marinujeme.
-
2
Na pánev nalijeme slunečnicový olej a zbytek cuketových proužků smažíme přibližně dvě minuty, následně sundáme z plotny a okořeníme solí a pepřem.
-
3
Hrubě nasekáme lískové oříšky a během dvou minut je na suché pánvičce opražíme.
-
4
Na talíř naklademe řeřichu a na ni vrstvu marinovaných cuket. Zasypeme polovinou celkového množství opražených oříšků a nadrobeným sýrem feta. Pak dáme vrstvu smažených cuket, nasypeme druhou polovinu oříšků a zakápneme marinádou.