Nákyp z ovesných vloček se zabaione
Suroviny
- 130 g Cukr třtinový
- 130 g Máslo čerstvé
- 50 g Ořechy lískové
- 300 g Třešně
- 250 g Tvaroh jemný
- 50 g Cukr moučkový
- 130 g Ovesné vločky
- 0.5 ks Citrony
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr vanilka
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 5 polévková lžíce Slivovice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 32 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 273 mg
- Draslík 346.7 mg
- Vláknina 7417.3 mg
- Vitamín A 7417.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 846.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s hnědým cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme tři žloutky, pak přidáme citrónovou kůru a šťávu, vanilkový cukr, tvaroh, smetanu, ovesné vločky a 50 g nastrouhaných oříšků. Opatrně přimícháme vypeckované třešně. Ze tří bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho do těsta.
-
2
Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbytkem oříšků. Hmotu dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.
-
3
Zbylá vejce ušleháme ve vodní lázni se solí, cukrem, višňovkou a citrónovou šťávou, až vznikne hustý krém.
-
4
Hotový nákyp podáváme ještě horký ve formě. Krém zabaione k němu servírujeme zvlášť.