Špenátový salát s kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Sýr kozí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 ks Nektarinka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 530.5 mg
  • Vláknina 7089.8 mg
  • Vitamín A 7089.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mandle nasucho opražíme na pánvi, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nektarinky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na dílky.

  • 2

    Ocet smícháme se solí, pepřem a ořechovým olejem. Špenát smícháme se zálivkou a spolu s cibulí, sýrem nakrájeným na kousky i nektarinkami rozdělíme na talíře. Pokrm posypeme praženými mandlemi.

  • 3

    Podáváme s topinkami z toastového chleba.

Komentáře k receptu