Salát z marinovaných jablek a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 14 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 522.7 mg
- Vláknina 23725.3 mg
- Vitamín A 23725.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme dva šálky silného espressa, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koření a necháme přejít varem. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme na noc do chladu.
-
2
Jablka a hrušky oloupeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Dáme do hrnce, zalijeme marinádou a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Smetanu ušleháme dotuha se skořicí a troškou cukru. Ovoce vyndáme z marinády, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou a sněhovými pusinkami.