Šrínagarský pudink
Suroviny
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 l Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Mandle plátky
- 1 polévková lžíce Máslo jihočeské
- 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 12 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 76.4 mg
- Draslík 24.5 mg
- Vláknina 254.4 mg
- Vitamín A 254.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 845.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko a smetanu vaříme s cukrem a strouhankou za stálého míchání do zhoustnutí.
-
2
Našleháme zvlášť žloutek a zvlášť bílek a vmícháme do směsi. Vše potom vložíme do máslem vymaštěné misky z varného skla a povrch posypeme plátky mandlí.
-
3
Pudink dáme zapéci do vyhřáté trouby. Po upečení povrch potřeme marmeládou a poprášíme špetkou muškátového oříšku.