Zelný salát na francouzský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 58 g
- Sodík 3526 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 542.1 mg
- Vláknina 16231.2 mg
- Vitamín A 16231.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílého hlávkového zelí odstraníme poškozené listy, rozřízneme ho na polovinu, odřízneme košťál, zelí krájíme na tenké proužky. Nakrájené zelí dáme do misky, posypeme hrstí soli, pepřem, cukrem, přilijeme 50 ml oleje a dobře promícháme. Odložíme do lednice na celou noc.
-
2
Rozinky namočíme do vody, necháme celou noc namáčet, zelí opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili sůl, smícháme s rozinkami, které jsme scedili. Zelí opět polijeme zbylým olejem, podle chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme drobně nakrájený česnek, ocet a promícháme.
-
3
Hotový salát podáváme na jednotlivých talířích. Porce ozdobíme hrubě nasekanými ořechy a podáváme.