Salát z čekanky a červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 400 g Červená řepa sterilovaná
  • 500 g Čekanka
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 605.8 mg
  • Vláknina 17400 mg
  • Vitamín A 17400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilovanou řepu scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké pásky. Zatím necháme stranou.

  • 2

    Odstraníme z čekanky nezdravé listy. Zdravé listy opláchneme důkladně pod studenou tekoucí vodou. Čekanku osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které dáme do vhodné nádoby. Přilijeme olej a spolu promícháme. Přidáme připravenou červenou řepu, hrubě nasekané ořechy a ještě jednou promícháme.

Komentáře k receptu