Salát z čekanky a červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 20 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 605.8 mg
- Vláknina 17400 mg
- Vitamín A 17400 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilovanou řepu scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké pásky. Zatím necháme stranou.
-
2
Odstraníme z čekanky nezdravé listy. Zdravé listy opláchneme důkladně pod studenou tekoucí vodou. Čekanku osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které dáme do vhodné nádoby. Přilijeme olej a spolu promícháme. Přidáme připravenou červenou řepu, hrubě nasekané ořechy a ještě jednou promícháme.