Těstovinový salát se šunkou a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Šunka dušená
  • 250 g Těstoviny Conchiglie
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 1262.1 mg
  • Vláknina 36714.8 mg
  • Vitamín A 36714.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 258.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Červené i bílé zelí nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Šunku rozkrájíme na malé kousky.

  • 4

    V míse smícháme uvařené vychladlé zelí, těstoviny, šunku a jablka.

  • 5

    V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Zálivkou přelijeme směs těstovin se zelím, důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu