Těstovinový salát se šunkou a zelím
Suroviny
- 250 g Šunka dušená
- 250 g Těstoviny Conchiglie
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Zelí hlávkové červené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 8 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 14 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 1262.1 mg
- Vláknina 36714.8 mg
- Vitamín A 36714.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 258.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Červené i bílé zelí nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.
-
3
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
-
4
V míse smícháme uvařené vychladlé zelí, těstoviny, šunku a jablka.
-
5
V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Zálivkou přelijeme směs těstovin se zelím, důkladně promícháme a podáváme.