Salát z krevet s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 475.4 mg
  • Vláknina 7087.3 mg
  • Vitamín A 7087.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici rozebereme na růžičky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Brokolici vaříme, dokud není na skus. Potom ji scedíme a zchladíme studenou vodou.

  • 2

    Nadrobno nasekáme feferonku a smícháme ji s převařenými krevetami. Krevety zakapeme šťávou z jednoho citronu.

  • 3

    Připravíme zálivku. V misce smícháme ocet, olej a smetanu. Osolíme a opepříme ji. Do mísy vložíme krevety, brokolici a přelijeme zálivkou.

  • 4

    Do hrnku vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní vejce natvrdo. Zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku. Cherry rajčata rozpůlíme.

  • 5

    Salát obložíme uvařeným vejcem nakrájeným na osminky a pokrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu