Salát z krevet s brokolicí
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 0.5 ks Citrony
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 3 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 475.4 mg
- Vláknina 7087.3 mg
- Vitamín A 7087.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici rozebereme na růžičky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Brokolici vaříme, dokud není na skus. Potom ji scedíme a zchladíme studenou vodou.
-
2
Nadrobno nasekáme feferonku a smícháme ji s převařenými krevetami. Krevety zakapeme šťávou z jednoho citronu.
-
3
Připravíme zálivku. V misce smícháme ocet, olej a smetanu. Osolíme a opepříme ji. Do mísy vložíme krevety, brokolici a přelijeme zálivkou.
-
4
Do hrnku vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní vejce natvrdo. Zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku. Cherry rajčata rozpůlíme.
-
5
Salát obložíme uvařeným vejcem nakrájeným na osminky a pokrájenými rajčaty.