Hlávkový salát s toastem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Brynza
  • 400 g Salát římský
  • 150 g Hořčice francouzská
  • 60 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 355.2 mg
  • Vláknina 8182.1 mg
  • Vitamín A 8182.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Česnek a petrželovou nať nasekáme najemno. Do hořčice vmícháme olej, přidáme ocet, česnek, petrželovou nať, sůl a pepř. Toasty opečeme v toustovači, diagonálně rozkrojíme a potřeme brynzou.

  • 2

    Salát nakrájíme na kousky a přelijeme hořčičnou zálivkou. Podáváme s brynzovými toasty.

Komentáře k receptu