Těstovinový krevetový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.75 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 77.1 mg
  • Vláknina 2783.3 mg
  • Vitamín A 2783.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Uvařené slijeme do síta, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na 2 lžících olivového oleje opečeme po obou stranách na pánvi krevety. Opečené vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Do pánve přidáme zbylý olivový olej, rozehřejeme a na něm dozlatova osmahneme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Přimícháme bazalku a rozmarýn, necháme vychladnout.

  • 4

    Okapané studené těstoviny smícháme s krevetami, přidáme osmahnutý česnek s bylinkami.

  • 5

    Salát na talíři ozdobíme rozmarýnem, lístky bazalky a plátky citronu.

Komentáře k receptu