Salát zelený
Suroviny
- 25 g Pistácie
- 25 g Roketa
- 25 g Mangold
- 50 g Olivy zelené
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 0.1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 134.4 mg
- Vláknina 2992.5 mg
- Vitamín A 2992.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo.
-
2
Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme.
-
3
Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku.
-
4
Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.