Salát z marinovaných hrušek v zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6.98 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pečivo pšeničné jemné tukové
  • 500 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Zázvor mletý
  • 200 g Hrušky sušené
  • 3 g Pepř bílý
  • 70 ml Citronová šťáva
  • 120 ml Dresink Vinaigrette
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 320.1 mg
  • Vláknina 11945.5 mg
  • Vitamín A 11945.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nekovové nádoby naskládáme vrstvu sušených hrušek. Citronovou šťávu smícháme se zázvorem, cukrem, solí, pepřem, a nalijeme ji na hrušky. Nádobu přikryjeme a necháme 3 hodiny v chladnu odležet.

  • 2

    Listy salátu opereme a necháme okapat. Marinované hrušky podélně rozpůlíme a smícháme s listy salátu. Na kostičky nakrájenou housku opečeme na másle a přidáme do salátu. Těsně před servírováním pokapeme zálivkou vinaigrette.

Komentáře k receptu