Salát z marinovaných hrušek v zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 18 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 2.1 mg
- Draslík 320.1 mg
- Vláknina 11945.5 mg
- Vitamín A 11945.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nekovové nádoby naskládáme vrstvu sušených hrušek. Citronovou šťávu smícháme se zázvorem, cukrem, solí, pepřem, a nalijeme ji na hrušky. Nádobu přikryjeme a necháme 3 hodiny v chladnu odležet.
-
2
Listy salátu opereme a necháme okapat. Marinované hrušky podélně rozpůlíme a smícháme s listy salátu. Na kostičky nakrájenou housku opečeme na másle a přidáme do salátu. Těsně před servírováním pokapeme zálivkou vinaigrette.