Těstovinový salát s bazalkou a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2674 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 229.2 mg
- Vláknina 9372.5 mg
- Vitamín A 9372.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
-
2
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Rajčata nakrájíme na kostičky, olivy bez pecek na čtvrtky, mozzarellu na menší kostičky, česnek na plátky a bazalku posekáme najemno.
-
4
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a osmahneme dozlatova. Plátky česneku vyndáme, do oleje nasypeme vařené těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily česnekovým olejem. Těstoviny vložíme do skleněné mísy, přimícháme rajčata, olivy a bazalku. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a mozzarellou.
-
5
Salát před podáváním vychladíme.