Salát z žampionů a lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 667.6 mg
- Vláknina 6517.5 mg
- Vitamín A 6517.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé žampiony nakrájíme na jemné plátky, vložíme do cedníku a i s ním ponoříme na 20 vteřin do vroucí vody, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Hrachové lusky také namočíme na 20 vteřin do vroucí vody, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Okapané nakrájíme šikmo přes lusk na 3 díly.
-
3
V misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu s bylinkami, solí a pepřem. Žampiony a nakrájené lusky smícháme a rozložíme na ploché misce, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.