Zelný salát pražský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 875 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 362.2 mg
- Vláknina 11620 mg
- Vitamín A 11620 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na jemné nudličky. Zelí spaříme vařící vodou a necháme okapat.
-
2
Potom zelí osolíme a necháme odležet. Přidáme zeleninovou směs, jemně nakrájenou cibuli, ocet, cukr a majonézu. Vše lehce promícháme a necháme odležet.
-
3
Zelný salát podáváme vychlazený.