Vajíčkový salát s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Šunka dušená
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Jogurt bílý
  • 250 ml Omáčka tatarská
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Diachrom
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Jablka
  • 0.25 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 209.1 mg
  • Draslík 297.7 mg
  • Vláknina 5421.7 mg
  • Vitamín A 5421.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme sýr a mrkev najemno.

  • 2

    Šunku a pórek nakrájíme na nudličky, vejce, okurku a jablko na kostky.

  • 3

    Vše pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme a promícháme.

  • 4

    V jogurtu rozmícháme Diachrom, přidáme papriku, tatarku a promícháme.

  • 5

    Zálivku dáme do salátu a promícháme.

Komentáře k receptu