Pečená zelenina s kmínovým aroma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 351 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 584.2 mg
- Vláknina 24245 mg
- Vitamín A 24245 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si zapneme troubu na 220 stupňů Celsia a přitom připravíme zeleninu. Na čtvrtiny nakrájenou vodnici, na plátky nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájenou cibuli, stonků a jader zbavené na kousky nakrájené fenykly osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme kmínem a zamícháme.
-
2
Směs připravené zeleniny rozprostřeme po celé ploše na plech, vložíme do trouby, občas obracíme a pečeme zeleninu do změknutí asi 40 minut.
-
3
Servírujeme teplé.