Koláč s dýní a sýrem
Suroviny
- 800 g Dýně Hokkaidó
- 150 g Sýr Čedar
- 40 g Strouhanka
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Brambory
- 130 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 27 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 174.8 mg
- Draslík 243.9 mg
- Vláknina 8863.7 mg
- Vitamín A 8863.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslem vytřeme formu, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
-
2
Oloupanou dýni zbavenou semínek a vláken nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Vaříme do měkka (zhruba 15 minut). Uvařenou dýni necháme ve vývaru vychladnout.
-
3
Brambory vložíme do osolené vody a uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout.
-
4
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, čedar i parmazán nastrouháme. Brambory a sýry vložíme do velké mísy spolu s olejem, strouhankou a dýni s vývarem a rozmixujeme do hladka.
-
5
K hmotě přidáme mouku, rozšlehaná vejce, koření, citronovou šťávu a sůl. Směs řádně promícháme a vložíme do připravené formy, povrch uhladíme.
-
6
Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut, až koláč zezlátne.
-
7
Upečený koláč podáváme teplý.