Černý kořen v mléčné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 275.6 mg
- Vláknina 5072.8 mg
- Vitamín A 5072.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 161 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a oškrabaný černý kořen pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V hrnci si na másle zpěníme cibuli, přidáme černý kořen, sůl, pepř, promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
2
Mezitím si připravíme mléčnou bešamelovou omáčku. V pánvi si roztopíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme mléko, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku dobře rozkvedláme. Nesmí se nám utvořit hrudky. Za častého míchání pomalu vaříme 10 minut. Omáčku přilijeme k černému kořenu, necháme společně přejít varem, dochutíme solí a servírujeme.