Brambory Eva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 19 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 783.9 mg
- Vláknina 9772.5 mg
- Vitamín A 9772.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky, nejlépe na krouhači v robotu.
-
2
Vymastíme zapékací pánev. Navrstvíme v ní brambory, každou vrstvu osolíme a opepříme a poklademe vločkami másla.
-
3
Pánev zakryjeme alobalem potřeným tukem, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni asi 15 minut nebo až je spodek brambor zlatavý.
-
4
Pánev přeneseme do předehřáté trouby a pečeme na 190 °C (plyn 5) 30 minut nebo až jsou brambory měkké.
-
5
Přes pánev položíme nahřátý talíř a vyklopíme na něj koláč tak, aby bylo opečené dno navrchu. Ihned podáváme nakrájené na dílky.