Fenykl v remuládě
Suroviny
- 1 kávová lžička Kapary
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Estragon
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 3 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1490 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 458 mg
- Vláknina 4870.5 mg
- Vitamín A 4870.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého fenyklu odstraníme tuhá vnější lůžka a jádro, potom jej příčně nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Nakrájený fenykl vložíme do mísy, promícháme s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, estragonem, hořčicí, kapary, nadrobno nakrájenými okurkami, majonézou a citronovou šťávou. Salát podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Podáváme k uzeným rybám, krabímu masu a studeným pečeným masům.