Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků
Suroviny
- 5 g Sůl
- 250 g Sýr Ricotta
- 100 g Bylinky čerstvé - svazek
- 3 g Muškátový oříšek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Ořechy lískové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1277 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 194 mg
- Draslík 204.2 mg
- Vláknina 6058.8 mg
- Vitamín A 6058.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozklepneme do něj vejce a přilijeme olej, osolíme a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut odpočinout v chladničce. Mezitím omyjeme a spaříme bylinky. Rozmixujeme je a smícháme s ricottou a sýrem. Ochutíme muškátovým oříškem a podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Vezmeme těsto a vyválíme ho na velice slabý plát. Poklademe ho připravenou náplní a utvořím tortelli — velké plněné čtverce. Parmezán dáme do mísy a metlou ho rozšleháme s teplým zeleninovým vývarem. Oříšky roztlučeme.
-
3
Tortelli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a podáváme se sýrovým krémem a nasekanými oříšky.