Špagetové hnízdo s chřestem a gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1080 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 61.5 mg
- Draslík 417.8 mg
- Vláknina 11767.5 mg
- Vitamín A 11767.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest nakrájíme na kolečka a na pánvi s 2 lžícemi oleje a špetkou soli zprudka orestujeme. Přidáme nakrájenou gorgonzolu a trošku vody. Zvolna necháme rozpustit a dáme stranou.
-
2
Sezamová semínka několik minut opražíme na pánvi nebo v troubě. Listy pekingského zelí nakrájíme na nudličky. Špagety uvaříme „al dente" ve slané vodě, do níž jsme přidali nudličky zelí. Scedíme těstoviny a s troškou vody, ve které se vařily, je dáme na pánev s chřestem. Přidáme máslo a krátce povaříme, aby se všechny přísady dobře spojily.
-
3
Špagety posypeme čerstvě umletým černým pepřem a sezamovými semínky. Zamícháme a podáváme.
-
4