Smažený chřest

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.61 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 39.8 mg
  • Vláknina 134.3 mg
  • Vitamín A 134.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest dobře očistíme a omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 3 minuty, aby výhonky byly na skus. Po uvaření dáme okapat.

  • 2

    Okapané výhonky chřestu obalujeme postupně v mouce a ve vejci rozšlehaném s mlékem, solí a pepřem. Prudce smažíme na rozehřátém oleji.

  • 3

    Smažený chřest ještě osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu