Bylinkový bujón
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 1 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 792.5 mg
- Vláknina 6775 mg
- Vitamín A 6775 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme celou cibuli, růžičku kerblíku, pokrájený pórek, posekanou lociku, řeřichu, libeček, šťovík a hrst perlových krup. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, zmírníme oheň a vaříme pomalým varem půl hodiny.
-
2
Scedíme přes jemné sítko, zeleninu s bylinkami pokrájíme nadrobno a podáváme zvlášť. Bujón ozdobíme sekanou petrželkou.