Bylinkový bujón

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kerblík
  • 50 g Pórek
  • 50 g Locika salátová
  • 30 g Řeřicha
  • 30 g Šťovík
  • 50 g Ječné kroupy
  • 30 g Libeček
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 792.5 mg
  • Vláknina 6775 mg
  • Vitamín A 6775 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme celou cibuli, růžičku kerblíku, pokrájený pórek, posekanou lociku, řeřichu, libeček, šťovík a hrst perlových krup. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, zmírníme oheň a vaříme pomalým varem půl hodiny.

  • 2

    Scedíme přes jemné sítko, zeleninu s bylinkami pokrájíme nadrobno a podáváme zvlášť. Bujón ozdobíme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu