Chřest s jogurtovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 14 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 18.6 mg
- Draslík 234.1 mg
- Vláknina 4828.8 mg
- Vitamín A 4828.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci uvaříme osolenou vodu a v ní 1 minutu blanšírujeme bílý chřest. 4 kousky dáme vedle na talíř. Ostatní scedíme pod ledovou vodou, aby zkřehly. Zchlazený chřest osušíme.
-
2
Kousky, které jsme dali vedle, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku, jogurt, sůl a pepř a vše promícháme.
-
3
V pánvi zpěníme máslo. Restujeme na něm chřest, asi 3 minuty, až zhnědne. Sundáme z vařiče, osolíme, opepříme, pokapeme ořechovým olejem a můžeme servírovat.
-
4
Chřest na míse upravíme, lžící poklademe kopečky jogurtové zálivky a podáváme.