Sladké česnekové lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 6.4 mg
- Draslík 648.8 mg
- Vláknina 18060 mg
- Vitamín A 18060 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky nejprve očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté je podélně rozpůlíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3cm.
-
2
Ve woku rozpálíme 3 lžíce oleje a pánev opatrně nakloníme tak aby olej pokryl stěny. Vložíme polovinu lilků a za stálého míchání zprudka asi 5min opékáme. Za tuto dobu lilky zhnědnou a vstřebají veškerý olej. Lilky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do woku přidáme 3 lžíce oleje a druhou polovinu lilků. Opět osmahneme a vyjmeme na papírovou utěrku.
-
3
Ve woku rozpálíme zbytek oleje. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Obě přísady restujeme asi 3minuty. Poté přisypeme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Za stálého míchání přidáme sójovou omáčku, sherry a ocet. Necháme projít varem.
-
4
Opečené lilky vrátíme do woku a dusíme zvolna ještě 3minuty, dokud nevsáknou veškerou tekutinu.
-
5
Hotové lilky podáváme s rýží.