Kroupový vývar s rajčatovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 3 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 253.6 mg
- Vláknina 7329 mg
- Vitamín A 7329 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy umeleme na strojku na mák, vložíme je do osolené vody, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli a vše vaříme doměkka.
-
2
Odvar procedíme, přilijeme rajčatovou šťávu, přidáme máslo, petrželku a dále už nevaříme.
-
3
K polévce podáváme na nudličky nakrájenou žemli, nasucho opraženou a pokapanou máslem.