Polévka ze Středomoří

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Kopr čerstvý
  • 300 g Losos - filety
  • 800 g Pražma
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1200 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Červená řepa
  • 4 ks Garnát obecný
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Petržel kořen
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1233 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 116.7 mg
  • Draslík 1772.4 mg
  • Vláknina 17200.7 mg
  • Vitamín A 17200.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu, tedy mrkev, petržel, červenou řepu, brambory včetně slupky a řapíkatý celer si omyjeme a pokrájíme na kousky. V kastrolu si rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm orestujeme. Stroužky česneku prolisujeme a jarní cibulku posekáme na kolečka. Obojí přidáme do pánve. Přelijeme rybím vývarem a počkáme, dokud směs nezačne vřít. Vaříme až do chvíle, kdy zelenina změkne.

  • 2

    Z ryb odstraníme kůži a rozkrájíme je na menší kousky. Vložíme je do polévky. Povaříme. Rajčata pokrájíme na čtvrtiny a přidáme je také do polévky. Nakonec přidáme ještě předvařené garnáty, které stačí jenom prohřát.

  • 3

    Kopr nasekáme nadrobno a polévku jím zasypeme. Osolíme a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu