Penne "Puttanesca"
Suroviny
- 400 g Těstoviny Penne
- 400 g Rajčata Cherry
- 100 ml Víno bílé
- 4 ks Ančovičky konzervované
- 4 ks Feferony
- 1 hrst Petržel - nať
- 4 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 4 polévková lžíce Olivy černé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2606 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 636.7 mg
- Vláknina 4076 mg
- Vitamín A 4076 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
-
2
Na pávni rozpálíme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku, na kousky natrhané ančovičky, kapary, nakrájené olivy a feferonky. Vše chvíli restujeme, potom přilijeme víno a necháme je odpařovat.
-
3
Z pánve vyjmeme stroužky česneku (kdo má rád česnek, nechá v pánvi) a přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Vše chvíli vaříme a podle potřeby podléváme trochou vody.
-
4
Nakonec do pánve vmícháme uvařené těstoviny, promícháme a vsypeme nasekanou petrželku. Přilijeme ještě kapku vody a pokrm podle chuti osolíme.
-
5
Při podávání ozdobíme každou porci lístky čerstvé bazalky.