Penne "Puttanesca"

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Penne
  • 400 g Rajčata Cherry
  • 100 ml Víno bílé
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 4 ks Feferony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 4 polévková lžíce Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2606 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 636.7 mg
  • Vláknina 4076 mg
  • Vitamín A 4076 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

  • 2

    Na pávni rozpálíme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku, na kousky natrhané ančovičky, kapary, nakrájené olivy a feferonky. Vše chvíli restujeme, potom přilijeme víno a necháme je odpařovat.

  • 3

    Z pánve vyjmeme stroužky česneku (kdo má rád česnek, nechá v pánvi) a přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Vše chvíli vaříme a podle potřeby podléváme trochou vody.

  • 4

    Nakonec do pánve vmícháme uvařené těstoviny, promícháme a vsypeme nasekanou petrželku. Přilijeme ještě kapku vody a pokrm podle chuti osolíme.

  • 5

    Při podávání ozdobíme každou porci lístky čerstvé bazalky.

Komentáře k receptu