Karbanátky s hranolky
Suroviny
- 400 g Hranolky
- 10 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 4 ks Okurky nakládané
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Salát ledový
- 1 kg Hovězí maso přední
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 43 g
- Sodík 4905 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 181.2 mg
- Draslík 1224.7 mg
- Vláknina 13036.2 mg
- Vitamín A 13036.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme cibulový relish. Dvě oloupané a nadrobno nakrájené červené cibule na pánvi opečeme doměkka na 2 lžících másla. Přimícháme lžíci hnědého třtinového cukru a zahříváme 4-5 minut, až zkaramelizuje. Z pánve slijeme tuk a do směsi přimícháme červený ocet balsamico. Společně zahříváme ještě 2-3 minuty, až je relish sirupovité konzistence, potom odstavíme z plotny.
-
2
Libové hovězí maso umeleme, na plátky nakrájíme velké nakládané okurky a masitá rajčata, nadrobno nasekáme velkou červenou cibuli, opláchneme, osušíme a na listy rozebereme malý ledový salát, umeleme pepř a vytvoříme hoblinky ze sýru parmezán.
-
3
V míse smícháme mleté maso s cibulí, solí a pepřem, vytvarujeme z něj 4 vyšší karbanátky, které dáme na několik hodin do chladničky uležet. Čtyři velké žemle nasucho opečeme a vodorovně přepůlíme.
-
4
V rozehřátém rostlinném oleji na pánvi opékáme 10-15 minut karbanátky, až jsou středně propečené, ke konci opékání na pánev přidáme lžíci másla.
-
5
Opečené žemle rozdělíme na talíře, na jednu půlku položíme karbanátek s cibulovým relishem navrch, na druhou půlku položíme vždy 2 salátové listy, na ně pak navršíme kolečka okurek a rajčat. Zeleninu posolíme a posypeme parmezánovými hoblinkami.
-
6
Servírujeme s bramborovými hranolky.