Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 220 g Samokypřicí mouka
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Tuřín
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Badyán
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1250 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 319 g
  • Sodík 1602 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 195.1 mg
  • Draslík 723.5 mg
  • Vláknina 16340.8 mg
  • Vitamín A 16340.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme, oloupeme a na kusy pokrájíme středně velké cibule, velké mrkve, velké vodnice, řapíky celeru a nameleme pepř.

  • 2

    Velká osolená a opepřená kuřecí stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou zeleninu, rozpůlené stroužky česneku, snítku tymiánu, snítky petrželky, badyán a bobkový list. Vše zalijeme drůbežím vývarem, popřípadě jen vodou tak, aby maso i zelenina byly zakryty a uvedeme do varu. Potom zmírníme plamen a stehna se zeleninou vaříme za občasného sbírání pěny asi 1 hodinu.

  • 3

    Mezitím připravíme bylinkové knedlíčky. Smícháme samokypřící mouku, sádlo a špetku soli a pepře se sekanou petrželovou natí, podle potřeby přidáme studenou vodu. Uhněteme měkké těsto, z kterého naděláme kulaté knedlíčky. Ke konci vaření do rendlíku odebereme trochu vývaru a v něm knedlíčky 10-15 minut vaříme, až změknou.

  • 4

    Maso a zeleninu s trochou vývaru rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky a servírujeme.

Komentáře k receptu