Plátky tresky zapečené s klobásou chorizo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 19 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 934.7 mg
- Vláknina 1730.3 mg
- Vitamín A 1730.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, klobásu chorizo na plátky, z bazalky otrháme listy.
-
2
Do čtyř zapékacích misek nakapeme trochu oleje, do každé dáme plátek tresky, čtvrtinu nakrájených rajčat, koleček klobásy, suchého martini a zbývajícího oleje. Osolíme, opepříme a navrch položíme 2 lístky bazalky. Nádoby uzavřeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-20 minut, podle tloušťky plátků ryby.
-
3
Z nádob odstraníme alobal, ryby pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.