Plátky tresky zapečené s klobásou chorizo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Bazalka
  • 720 g Treska aljašská
  • 120 g Klobása Chorizo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Citronová šťáva
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Martini extra dry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 934.7 mg
  • Vláknina 1730.3 mg
  • Vitamín A 1730.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, klobásu chorizo na plátky, z bazalky otrháme listy.

  • 2

    Do čtyř zapékacích misek nakapeme trochu oleje, do každé dáme plátek tresky, čtvrtinu nakrájených rajčat, koleček klobásy, suchého martini a zbývajícího oleje. Osolíme, opepříme a navrch položíme 2 lístky bazalky. Nádoby uzavřeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-20 minut, podle tloušťky plátků ryby.

  • 3

    Z nádob odstraníme alobal, ryby pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu