Glazovaný pastinák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1164 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 24.7 mg
- Vláknina 10710 mg
- Vitamín A 10710 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné pastináky vhodíme do hrnce s osolenou vodou, vaříme zakryté na mírném ohni 9 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou, nakrájíme podélně na čtvrtky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme bylinkové máslo, vložíme pastináky a opékáme za občasného míchání a otáčení, dokud nezačnou zlátnout. Osolíme, opepříme a zalijeme lžící medu, mícháním a obracením medem pokryjeme všechny pastináky a pár minut ještě zahříváme, až jejich povrch zesklovatí.