Glazovaný pastinák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Med včelí
  • 300 g Pastinák
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Máslo bylinkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1164 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 24.7 mg
  • Vláknina 10710 mg
  • Vitamín A 10710 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné pastináky vhodíme do hrnce s osolenou vodou, vaříme zakryté na mírném ohni 9 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou, nakrájíme podélně na čtvrtky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme bylinkové máslo, vložíme pastináky a opékáme za občasného míchání a otáčení, dokud nezačnou zlátnout. Osolíme, opepříme a zalijeme lžící medu, mícháním a obracením medem pokryjeme všechny pastináky a pár minut ještě zahříváme, až jejich povrch zesklovatí.

Komentáře k receptu