Papriky dušené v červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Šalotka
  • 400 g Rajčata Cherry
  • 300 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Paprika červená
  • 4 ks Paprika žlutá
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 726.8 mg
  • Vláknina 6508.3 mg
  • Vitamín A 6508.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 248.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, červené šalotky na kolečka a koktejlová cherry rajčata na půlky. Velké červené a žluté papriky zbavené stopek a semen pokrájíme na stejnoměrné proužky a otrháme lístky ze svazečku bazalky.

  • 2

    Ve větším hrnci doměkka opečeme česnek se šalotkou na 2 lžících olivového oleje. Přimícháme rajčata a vše za 45 minut svaříme na hustou omáčku, kterou pak osolíme a okořeníme pepřem.

  • 3

    Mezitím si v jiném hrnci na 2 lžících olivového oleje opečeme paprikové proužky. Několik minut je zahříváme a pak podlijeme červeným vínem a dusíme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Přidáme rajčatovou omáčku, většinu bazalky a dalších 30 minut spolu vaříme. Podle chuti osolíme a opeříme a směs rozdělíme na misky.

  • 4

    Pokapeme zbylým olivovým olejem, posypeme zbylou bazalkou a servírujeme.

Komentáře k receptu