Papriky dušené v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 726.8 mg
- Vláknina 6508.3 mg
- Vitamín A 6508.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 248.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, červené šalotky na kolečka a koktejlová cherry rajčata na půlky. Velké červené a žluté papriky zbavené stopek a semen pokrájíme na stejnoměrné proužky a otrháme lístky ze svazečku bazalky.
-
2
Ve větším hrnci doměkka opečeme česnek se šalotkou na 2 lžících olivového oleje. Přimícháme rajčata a vše za 45 minut svaříme na hustou omáčku, kterou pak osolíme a okořeníme pepřem.
-
3
Mezitím si v jiném hrnci na 2 lžících olivového oleje opečeme paprikové proužky. Několik minut je zahříváme a pak podlijeme červeným vínem a dusíme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Přidáme rajčatovou omáčku, většinu bazalky a dalších 30 minut spolu vaříme. Podle chuti osolíme a opeříme a směs rozdělíme na misky.
-
4
Pokapeme zbylým olivovým olejem, posypeme zbylou bazalkou a servírujeme.