Nakládáná zelenina v koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1305 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 162 mg
- Vláknina 3484.7 mg
- Vitamín A 3484.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse v části vody rozpustíme sůl, přidáme malé cibulky, na nejmenší růžičky rozebraný květák, zatížíme talířem a necháme přes noc uležet.
-
2
Následující den zeleninu několikrát propláchneme a necháme okapat. V hrnci svaříme cukr a ocet asi 15 minut, objem tekutiny se zmenší na polovinu. Vlijeme čtvrt litru vody a znovu přivedeme k varu. V misce smícháme maizenu, hořčici, zázvor a kurkumu, přidáme podle potřeby svařený ocet a umícháme do hladké pasty. Tu meltou všleháme do zbylého octového vývaru a povaříme do zhoustnutí. Do vývaru dáme zeleninu a vaříme 3 minuty na mírném ohni, ještě horké opatrně přelijeme do zavařovacích sklenic a pečlivě utáhneme uzávěr a sklenice položíme víčkem dolů. V temnu a chladnu naložená zelenina vydrží přes měsíc.