Česnekové rizoto s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 41 g
- Sodík 2844 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 39.6 mg
- Draslík 656 mg
- Vláknina 13132.5 mg
- Vitamín A 13132.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vetším rendlíku rozehřejeme olej, nasypeme nasekaný česnek a opékáme asi minutu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nakonec vmícháme rýži a ještě několik minut opékáme. V hrnci přivedeme k varu vývar a udržujeme ho stále vroucí. Postupně po naběračkách přidáváme vývar k rýži, za stálého míchání počkáme až se tekutina vstřebá a nalijeme další naběračku. Tak postupujeme, dokud rýže není měkká. Do rizota vmícháme rozpuštěné máslo, většinu nastrouhaného parmezánu a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé talíře. Ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.