Zapečená slezina

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 40 g Strouhanka
  • 1 g Jalovec
  • 200 g Telecí slezina
  • 50 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 8 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1191 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 177.3 mg
  • Draslík 431.7 mg
  • Vláknina 9287.5 mg
  • Vitamín A 9287.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme naškrábanou slezinu, sůl, pepř, jalovec, citronovu šťávu. Opékáme 5 minut za stálého míchání, nakonec zalijeme vínem a vmícháme strouhanku. Vzniklou směs bohatě namažeme na toastový chléb a dáme na plech zapéct do středně vyhřáté trouby asi na 10 minut.

Komentáře k receptu