Zapečená slezina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1191 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 177.3 mg
- Draslík 431.7 mg
- Vláknina 9287.5 mg
- Vitamín A 9287.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme naškrábanou slezinu, sůl, pepř, jalovec, citronovu šťávu. Opékáme 5 minut za stálého míchání, nakonec zalijeme vínem a vmícháme strouhanku. Vzniklou směs bohatě namažeme na toastový chléb a dáme na plech zapéct do středně vyhřáté trouby asi na 10 minut.