Vepřové ledvinky dušené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 100 g Paprika zelená
  • 600 g Vepřové ledvinky
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 328.7 mg
  • Draslík 312.6 mg
  • Vláknina 2642 mg
  • Vitamín A 2642 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky po délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, ledvinky dobře vypereme, necháme okapat a vysušíme v utěrce. V hrnci přivedeme k varu vodu, ledvinky nakrájíme na silné plátky a vhodíme do vroucí vody. Hrnec odstavíme a ihned slijeme.

  • 2

    Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme nakrájenou cibulku, vložíme plátky ledvinek a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme asi 10 minut, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a společně dusíme 5 minut. Když jsou ledvinky měkké, necháme vydusit většinu šťávy, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a chvilku povaříme.

Komentáře k receptu