Kapučíno pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 47 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 71.4 mg
- Draslík 183.4 mg
- Vláknina 4550 mg
- Vitamín A 4550 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do varné misky, ve vroucí vodní lázni rozpustíme čokoládu do hladka, necháme chladnout.
-
2
Uvaříme malé, silné espreso, necháme vyhladnout. Zatím smícháme mascarpone s cukrem, postupně přidáme espreso a rozpuštěnou čokoládu, vše vymícháme do hladka. Jako poslední vmícháme ušlehanou šlehačku, celou směs vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme do misek a necháme přes noc vychladit.
-
3
Těsně před podáváním ozdobíme kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.