Zapečená rebarbora s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 45 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 639.9 mg
- Vláknina 12759.3 mg
- Vitamín A 12759.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 5cm dlouhé kousky. Vložíme do rendlíku, smícháme s vanilkovým cukrem a máslem, zalijeme vodou a zahříváme asi 5 minut. Opatrně promícháváme, aby si rebarbora zachovala tvar. Nakonec vmícháme mletý zázvor a odstavíme.
-
2
V míse vypracujeme z mouky a másla drobenku, vmícháme cukr, muškátový oříšek, ovesné vločky a nadrcené lískové ořechy.
-
3
Do máslem vymazaného pekáče rozložíme rebarborovou směs, bohatě posypeme drobenkou s oříšky a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut.
-
4
Po vytažení z trouby necháme dezert 10 minut odpočinout a zatím vyšleháme mascarpone s citronovou kůrou. Podáváme porci dezertu ozdobenou kopečkem mascarpone.