Kuře na víně s čekankou na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Pažitka
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 0.01 ml Olej olivový
  • 4 ks Čekanka
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 dl Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 996 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 509.1 mg
  • Vláknina 4960 mg
  • Vitamín A 4960 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme tymián a nasekaný česnek a 1 minutu opečeme na mírném ohni. Vložíme osolená kuřecí stehna kůží dolů a pečeme 5 minut dozlatova, otočíme a pečeme dalších 5 minut z druhé strany. Zalijeme vínem a na mírném ohni dusíme doměkka asi 20 minut.

  • 2

    Čekanku rozebereme na listy a vložíme na rozehřáté máslo na pánev, zprudka opékáme 2 minuty, až listy zavadnou, musí však zůstat křupavé, osolíme, opepříme.

  • 3

    Na talíře upravíme porci kuřete a obložíme čekankou, zalijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu