Kuře na víně s čekankou na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 996 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 509.1 mg
- Vláknina 4960 mg
- Vitamín A 4960 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme tymián a nasekaný česnek a 1 minutu opečeme na mírném ohni. Vložíme osolená kuřecí stehna kůží dolů a pečeme 5 minut dozlatova, otočíme a pečeme dalších 5 minut z druhé strany. Zalijeme vínem a na mírném ohni dusíme doměkka asi 20 minut.
-
2
Čekanku rozebereme na listy a vložíme na rozehřáté máslo na pánev, zprudka opékáme 2 minuty, až listy zavadnou, musí však zůstat křupavé, osolíme, opepříme.
-
3
Na talíře upravíme porci kuřete a obložíme čekankou, zalijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.