Závitky z krabího masa
Suroviny
- 250 g Mango
- 6 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Máta
- 300 g Krabí maso mražené
- 20 g Koriandr čerstvý
- 20 ml Hořčice
- 20 ml Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 100 ml Majonéza
- 20 ml Olej sezamový
- 20 ml Limetková šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Salát ledový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 833 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 242.1 mg
- Vláknina 4218.9 mg
- Vitamín A 4218.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krabí maso zkontrolujeme v misce, aby v něm nezůstaly odštěpky krunýře. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, chilli papričku citronovou šťávu, sůl, pepř a koriandr. Nakonec vmícháme hořčici a jen takové množství majonézy, aby směs nebyla tekutá.
-
2
V jiné míse smícháme nasekanou chilli papričku a červenou cibuli, sezamový a olivový olej, šťávu z limetky a dokonale promícháme.
-
3
Listy ledového salátu opatrně vyrovnáme prkénkem a nakrájíme na zhruba 10 cm široké pruhy. Na okraj pruhu dáme přiměřené množství náplně, svineme a rovnou pokládáme na talíře. Takto pokračujeme do spotřebování surovin. Do salsy ještě vmícháme mango nakrájené na kostičky a nasekanou mátu a rozdělíme na jednotlivé talíře k závitkům.