Parma s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 8 g Estragon
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 900 g Parma
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1033 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 594 mg
  • Vláknina 6542.3 mg
  • Vitamín A 6542.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme 7 minut v osolené vodě, ještě teplé propláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve velké pánvi rozhřejeme olej, přidáme bramborové plátky a opečeme dozlatova ze všech stran, osolíme a opepříme.

  • 2

    Ančovičky, česnek a ocet rozmixujeme na pyré, postupně vmixujeme olej, až je konzistence tekutá, přelijeme do misky a vmícháme nadrobno nasekaný estragon.

  • 3

    Porce ryby zbavíme kostí, kůži nařízneme a vetřeme do povrchu sůl a pepř. Opečeme na rozpáleném olivovém oleji 3 minuty na straně s kůží a 2 minuty na opačné straně.

  • 4

    Na talíře rozložíme opečené bramborové plátky a na ně porce ryby, vše teplé a přelijeme ančovičkovou omáčkou.

Komentáře k receptu