Malajské kuřecí nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 g Cukr třtinový
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Skořice mletá
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Kari pasta
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Kafirové listy
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Badyán
  • 4 dl Kokosové mléko
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1244 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 570.5 mg
  • Vláknina 5715.7 mg
  • Vitamín A 5715.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém kastrolu rozehřejeme arašídový olej, přidáme kari pastu a zahříváme za stálého míchání několik minut, až se rozvoní. Přisypeme nakrájenou cibuli a opečeme asi 5 minut.

  • 2

    Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme do kastrolu a zamícháme. Směs ochutíme papedou, skořicí a badyánem, vmícháme kokosové mléko, cukr, sójovou a rybí omáčku a nakonec zalijeme vývarem. Dusíme na mírném ohni 40 minut, dokud maso není měkké. Zelené lusky nakrájíme na půlky, vmícháme do pokrmu a dusíme ještě 5 minut. Dochutíme a podáváme posypané koriandrem.

Komentáře k receptu