Taramasalata podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1375 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 140 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 149.1 mg
- Vláknina 1930.5 mg
- Vitamín A 1930.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 118.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru vložíme uzené tresčí jikry, oloupaný česnek, bílý chléb zbavený kůrky a pokrájený na kostky, přilijeme citronovou šťávu, mléko a vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej. Je-li směs příliš olejnatá, přidáme trochu mléka. Hotovou pastu přendáme do vhodné nádoby, přikryjeme a uložíme do chladničky, ve které vydrží 5 dnů.
-
2
Taramasalatu servírujeme jako předkrm na toustech, nebo jako dip s chlebem i syrovou zeleninou.