Pastinákový vývar s tymiánem podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1275 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1617 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1493.9 mg
- Vláknina 52029 mg
- Vitamín A 52029 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve na plátky pokrájíme očištěné, ale neloupané velké pastináky, oloupané velké šalotky a oloupaný česnek.
-
2
Pokrájené šalotky s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej, přidáme svazek čerstvého tymiánu, kuličky bílého pepře se špetkou kari koření a vše opečeme doměkka. Pak přidáme pastináky, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme 30-40 minut. Hotový vývar přecedíme do příhodné nádoby, v chladničce ho můžeme dobře uzavřený uchovávat 3 dny, v mrazničce 5 dnů.
-
3
Vývar je velmi vhodný k přípravě pastinákového rizota.